Pet Kuaför

Kediler Neden Bağırır?

Kedi dostlarımız, insanlarla miyavlama yolu ile iletişim kurarlar. Kediler neden bağırır sorusunun yanıtı ise kedi aşırı derecede miyavladığı zaman merak edilir. Peki kediler niye bağırır? Bunun pek çok nedeni olabilir. Kediniz size selam veriyor olabilir, bir şeyler sorabilir ya da yolunda gitmeyen bir durumu haber vermek isteyebilir. Yetişkin kediler çoğunlukla birbirleriyle miyavlayarak iletişime geçmezler. Miyavlamayı insanlarla konuşmak amacı ile kullanırlar. Kedim sürekli bağırıyor diyorsanız; bu durum kedinin kendisini kötü hissetmesinden de kaynaklanabilir.


Erkek Kedi Neden Bağırır?

Yavru kediler üşüdüklerinde ya da acıktıkları zaman miyavlarlar. Yavru kedinin yaşı ilerledikçe miyavlama seviyesinde düşüş olur. Kedilerin insanlara miyavlamasının nedeni ise bunu yaptıkları zaman istediklerini almaları olur. Fakat uluma sesi miyavlamaya göre daha bitkin ve melodik şekilde çıkar. Kediler ulumayı diğer kedilerle iletişim kurmak amacı ile kullanırlar. Öyleyse erkek kedi neden bağırır? Bazen de çiftleşme döneminde kedilerin bağırma sesleri ortaya çıkabilir. Kedinin bağırması kabul edilebilinir. Fakat miyavlamanın ne zaman aşırı kabul edileceği ise duruma göre farklılık göstermektedir. 

Erkek Kedi Kısır Ama Bağırıyor

Kimi kediler çevrelerindeki insanlar ile iletişimde kalmayı isterler. Böyle durumlarda da erkek kedi kısır ama bağırıyor diyebilirsiniz. Kediniz kısır olmasına rağmen aşırı miyavlıyor ise size bir şeyler anlatmak isteyebilir. Kedilerin tercih ettikleri iletişim düzeyi, kedi sahipleri için normal olabilir ya da olmayabilir. Bu tamamen kediye ve sahibe göre değişir. Ayrıca bazı kedilerin miyavlama seviyesi diğerlerine göre daha fazla olabilir. Mesela Siyam kedilerinin bağırma ihtimali daha yüksektir. Bu kediler uluma gibi sesler çıkarabilir. 

Dişi Kedi Neden Bağırır?

Kedilerin sürekli olarak bağırması ve miyavlaması çeşitli anlamlara gelebilir. Öyleyse dişi kedi neden bağırır? Kedilerde oluşabilecek pek çok hastalık, sürekli bağırmaya yol açabilir. Bazı hastalıklar kedinin acıkmasına, susamasına veyahut acı çekmesine neden olabileceği için bağırma durumu da gözlemlenebilir. Bu gibi durumları hepsi aşırı miyavlama ve bağırma ile sonuçlanabilir. Kedilerde aşırı aktif tiroid ve böbrek hastalığı da aynı şekilde bağırmaya sebebiyet verebilir. 

Kediler yalnız başlarına zaman geçirmeyi severler. Ancak tüm gün yalnız kalmak istemezler. Yeteri kadar ilgi görmeyen kedi de bağırmaya ve yıkıcı davranışlar geliştirmeye başlayabilir. Oyun oynama, onlarla konuşma ve sevme gibi davranışlar, kedinin sakinleşmesini sağlayacaktır. Kedinin ilgi istediğinde bağırması mümkündür. 

Dişi Kedi Kısır Ama Bağırıyor

Bazı sahipler dişi kedi kısır ama bağırıyor sorgulaması yapar. Kedi kısır olmasına rağmen bağırıyor ise bu durum birçok farklı sebepten dolayı oluşabilir. Mesela kedi hasta olabilir ya da ilgi isteyebilir. Uzun süre boyunca ilgisiz kalan kedi de bağırma davranışı oluşabilir. Kedinin bir hastalıktan ötürü bağırması da söz konusudur. Kedinizin rahatsızlığı varsa ve sürekli olarak bağırıyorsa, bu hastalıkla ilgili size haber vermek istiyor olabilir. 

Kedinizle kaliteli vakit geçirmeniz, sakin kalmasına yardımcıdır. Gün içinde belirli bir süre kadar kediye zaman ayırmalısınız. Öte yandan yorulmuş kediler daha sessiz olur. Kedinizin aktivite ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayarak, daha az bağırmasını da teşvik edebilirsiniz.

Kediler Gece Neden Bağırır?

Sahiplerin merak ettiği konulardan biri de kediler gece neden bağırır sorusunun yanıtıdır. Kedim gece bağırıyor diyorsanız; bunun çeşitli nedenlerden kaynaklandığını bilmelisiniz. Kedi hasta olabilir, canı sıkılmış olabilir ya da acıkmıştır. Bu tür ihtimalleri göz önünde bulundurup kediyle ilgilenmelisiniz. Kedinizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladığınız zaman gece bağırmaları da minimize edilebilecektir. 


Kediler neden bağırır sorusuna yanıt arıyorsanız; Remedy Veteriner Kliniği’mize müracaat ederek bilgi alabilir, kedinizin bir problemi olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Faydalı Linkler